HELSINGIN KESÄLUKIO II

Kesälukiossa sain treeniä asioihin,
joita en ollut vielä ennen kesälukiota osannut niin hyvin. Tutustuin uusiin mukaviin ihmisiin, ja loimme yhdessä kivan ryhmähengen. Opettaja oli mukava ja opetus mieleenpainuvaa. Oli kiva työskennellä pareittain, koska siinä oppi sosiaalisia taitoja opiskelun lomassa. Oli erittäin hyödyllistä opiskella myös kesällä. Kurssi oli tosi kiva.
Maija, Helsingin kesälukio II 2016

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Kesälukiomme sijaitsee ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa. Kesälukiossa kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi jatko-opiskelua ajatellen. Samalla nautit kesäisestä Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös mahdollisuuden ja tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventyä oppimiseen yhdessä muiden kesälukiolaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen varsinkin ennen ylioppilaskirjoituksia.

Lukiolaiset sekä ylioppilaskirjoituksiin valmistuvat ja aikuisopiskelijat.

OPETUS

Kesälukiokurssimme kestävät kaksi viikkoa. Kesälukio järjestetään kahtena eri ajankohtana, joista valitset sinulle sopivan. Kurssi toteutetaan, mikäli sillä on osallistujia vähintään 12.

Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Kurssin laajuus on 50 oppituntia, ja työmuotoina on kontaktiopetus sekä ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan oppituntien jälkeen kokoontuvia harjoitusryhmiä, joiden ohjaajina toimivat opettajaopiskelijat. Kesälukion opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Kesälukiossa pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Huom! Saat kesälukiokurssista todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta myös oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa. Intensiivikurssimme ovat lukion soveltavia opintoja.

INTENSIIVIKURSSIT

Intensiivikurssilla kerrataan lukion oppimäärän keskeisiä asioita ja valmistaudutaan ylioppilaskirjoituksiin. Pääset myös vaikuttamaan opetuksen painopisteiden suunnitteluun omilla toiveillasi.

Englanti, A1-kieli
Englannin kurssien oppimäärän pääkohdat.

Kemia
Lukion kemian laaja oppimäärä.

Matematiikka, lyhyt
Lukion lyhyen matematiikan oppimäärä.

Matematiikka, pitkä
Lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet.

Äidinkieli ja kirjallisuus
Lukion äidinkielen keskeiset sisällöt.

MUU OHJELMA
Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Järjestämme vapaa-ajan retkiä kesäisessä Helsingissä. Retkien lisäksi tarjolla on myös iltaohjelmaa, kuten saunailtoja ja grillailua opistomme kattoterassilla Helsingin kattojen yllä. Tarjolla opinto-ohjaajan yksilö- ja ryhmänohjausta.

KESÄLUKION REHTORI
Jutta Välimaa

JÄRJESTÄJÄ
HEO Kansanopisto

TIEDUSTELUT
Opintotoimisto, puh. 050 462 0709, helsinginkesalukio@heo.fi, www.helsinginkesalukio.fi.

Ilmoittautumiset osoitteessa www.kesalukio.fi tai www.helsinginkesalukio.fi.
Heinä–elokuun Helsingin kesälukioon on ilmoittauduttava viimeistään 19.6.

Ilmoittautumisen jälkeen Helsingin kesälukio lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Viimeinen peruutuspäivä ilman 60 euron peruutusmaksua on heinä-elokuun kurssille 20.7. Tätä päivämäärää myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 60 euroa toimistokuluja. Kurssi ei toteudu, mikäli osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan. Tällöin osallistumismaksu palautetaan opiskelijalle.

OSALLISTUMISMAKSU
330 €, johon sisältyy yksi vapaasti valittava intensiivikurssi, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä ja opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet. Kurssihinta ei sisällä aterioita.

Opiston asuntolassa on rajoitettu määrä asuntolapaikkoja soluasunnoissa. Jokaisessa solussa on keittiö ja mahdollisuus ruoanlaittoon. Majoitusmaksu on 290–385 €/kurssi riippuen soluhuoneen koosta. Majoitus varataan erikseen osoitteesta helsinginkesalukio@heo.fi tai puhelimitse 050 462 0713.