JYVÄSKYLÄN KESÄLUKIO

Tartu tilaisuuteen ja vietä kaksi aktiivista viikkoa luonnonkauniissa ympäristössä Päijänteen rannalla. Jyväskylän kesälukiossa opiskelet tehokkaasti lukiokursseja tai kertaat jo oppimaasi. Lukio-opintojen merkitys tulevaisuuden jatko-opintoihin pääsyn ja niissä menestymisen kannalta on suuri.

Jyväskylän kesälukio järjestetään Alkio-opistossa, joka on tunnettu laadukkaasta opetuksestaan ja yksilöllisestä ohjauksestaan. Opistolla vallitsee hyvä yhteishenki ja lämmin, rento ilmapiiri. Tarjolla on monipuolista vapaa-ajanohjelmaa ja retki Unescon maailmanperintökohteeseen.

Lukiolaiset, ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat ja lukion jälkeiseen koulutukseen hakeutuvat.

OPETUS
Voit valita lukujärjestyksestä itsellesi 1–2 kurssia. Kurssien laajuus on 38 tuntia. Kaikkien kurssien toteutumisen edellytyksenä on 10 opiskelijan minimiosallistujamäärä. Kurssit järjestetään v. 2015 opetussuunnitelman mukaan. Vastaavuudet v. 2003 opetussuunnitelmaan on merkitty v-kirjaimella.

Sovi valitsemiesi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman lukiosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa.

MATEMATIIKKA (lyhyt)

Lausekkeet ja yhtälöt MAB2 (vMAB1). Pakollisella kurssilla käsittelemme suureiden välistä lineaarista riippuvuutta ja verrannollisuutta, opettelemme ratkaisemaan ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöitä sekä harjoittelemme käyttämään laskinta polynomifunktion tutkimisessa ja polynomeihin liittyen sovellusten ratkaisussa.

Geometria MAB3 (vMAB2). Pakollisella kurssilla tutustumme suorakulmaisen kolmion trigonometriaan ja Pythagoraan lauseeseen ja käänteislauseeseen sekä piirrämme tasokuvioita ja kolmiulotteisia kappaleita. Kurssilla opit ratkaisemaan käytännön ongelmia ja sovelluksia geometrian avulla.

LIIKUNTA

Terveyttä liikkuen LI3 (vLI5). Syventävällä kurssilla syvennymme fyysiseen toimintakykyyn liittyviin taitoihin ja tietoihin. Kurssin opettaja ohjaa oman liikuntaohjelman suunnittelua ja toteutusta. Liikuntasuunnitelman toteutuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan liikuntateknologiaa. Kurssille voi ottaa mukaan oman sykemittarin tai aktiivisuusrannekkeen.

Hyvinvointia liikkuen LI5 (vLI3). Syventävällä kurssilla tavoitteena on tukea opiskelijan jaksamista ja lisätä opiskeluvireyttä rentouttavien ja elämyksellisten liikuntakokemusten kautta. Kurssilla syvennät psyykkisen toimintakyvyn taitoja ja tietoja. Kurssilla teemme monipuolisia liikuntatehtäviä, jotka soveltuvat eritasoisille liikkujille.

RUOTSI

Kertauskurssi. Soveltavalla kurssilla opiskelet ruotsin kielen perusrakenteiden lisäksi vaativimpiakin rakenteita ja harjoittelet suullista ja kirjallista ilmaisua ruotsiksi. Kurssilla teet esimerkiksi luetun- ja kuullunymmärtämistehtäviä, sanastoharjoituksia, kielioppitehtäviä ja erilaisia suullisia harjoituksia.

ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS

Kirjoittamistaitojen syventäminen ÄI8. Syventävällä kurssilla perehdyt kirjoittamisprosessin luonteeseen ja harjoittelet kirjoittamaan tekstiaineiston pohjalta omaa tekstiä. Lisäksi kehität taitoasi antaa palautetta omasta ja muiden tekstistä. Kurssilla harjoitellaan aineistopohjaista kirjoittamista ja yhdessä kirjoittamista, huolletaan kieltä sekä tuotetaan ja analysoidaan mediatekstejä.
FM Marjaana Göös

MUU OHJELMA

Työpajat

1. Kestävä kehitys arjessa: lähiruoka, lajittelu ja kierrätys, liikkuminen, veden ja energian käyttötottumukset
  2. Self-help -työpaja stressinhallintaan: rentoutumis- ja mindfullness-harjoituksia
  3. Opinto-ohjaus: saatavilla pienryhmä- ja yksilöohjausta

Kesälukion täysihoitohintaan kuuluvat työpajojen lisäksi:

1. Pelejä yms. ohjattua toimintaa
  2. Leffailta
  3. Leiritulet grillikatoksessa

Opistolla on oma uimaranta ja sauna Päijänteen rannassa. Sauna ja takkatupa ovat käytössä kolmena iltana majoittuville. Lähietäisyydellä on aktiviteettipuisto ja toinen uimaranta. Kävelyetäisyydellä sijaitsee myös Korpilahden satama palveluineen sekä Korpilahden keskusta. Alueella on hyvät sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuudet. Lisäksi järjestetään retki Struven ketjulle Oravivuorelle, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

KESÄLUKION REHTORI
FM Marjaana Göös

JÄRJESTÄJÄ
Alkio-opisto

TIEDUSTELUT
Rehtori Marjaana Göös (24.5. saakka) p 050 536 3212., marjaana.goos@alkio.fi tai koulutussihteereiltä
p. 040 714 3449, kurssit@alkio.fi.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN JA PERUUTUSEHDOT
Täytä sähköinen lomake 7.6. mennessä.
Osallistuminen kesälukioon on vahvistettava viimeistään 14.6. Viimeinen peruutuspäivä ilman 60 €:n peruutusmaksua on 16.6. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 60 € toimistokuluja, poikkeuksena lääkärintodistuksella todennetut sairaustapaukset. Peruuttamatta poisjäämisestä veloitamme koko kurssimaksun. Vapaita paikkoja voi kysyä kesälukion alkamiseen saakka!

OSALLISTUMISMAKSU
530/590 € majoituksella (sis. yhden tai kahden kurssin opetus, opetusmateriaalit, majoitus 2 hh, ateriat, vapaa-ajanohjelma ja retki). Yhden hengen huoneen lisä on 40 €.

255/315 € ilman majoitusta (sis. yhden tai kahden kurssin opetus, opetusmateriaalit, lounas, välipala ja retki)

Huom! Su 16.7. tarjotaan aamiainen ja retken yhteydessä lounas ja päiväkahvi. Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse.