KIRJOITTAJAKESÄLUKIO  

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta, tekstien tulkinnasta ja tarinoista? Haluatko tarkastella ajankohtaista yhteiskunnallista keskustelua, syventyä nykykirjallisuuteen ja käsitellä tämänhetkisiä kielen, kulttuurin ja kirjallisuuden teemoja? Kirjoittajakesälukio tarjoaa sinulle mahdollisuuden kaikkeen tähän yhdessä muiden oppimishaluisten kirjoittajien kanssa.

Kirjoittajakesälukio järjestetään Turun keskustassa sijaitsevassa Kirjan talossa, jossa kirjallisuuden ja kirjoittamisen maailmaan sinut johdattelevat ammattitaitoiset opettajat. Kesälukiossa tutustut kirjoittamiseen prosessina, syvennät kriittistä ja kulttuurista lukutaitoasi sekä kehität kirjallista ilmaisuasi kohti lukion päättötason vaatimuksia. Kesälukiossa työskentelet kirjoittamistyöpajoissa ja luot omaa tyyliäsi. 

Kurssin aikana luvassa myös uuskumman ja spekulatiivisen fiktion kirjoittamiseen keskittynyt työpaja, jonka ohjaa kirjailija Magdalena Hai.

 


 

KOHDERYHMÄ
Yli 15-vuotiaat, lukiolaiset ja muut kirjoittamisesta kiinnostuneet

OPETUS
Opiskelija suorittaa kesälukiossa äidinkielen syventävän kurssin ÄI9 Lukutaitojen syventäminen (vanha OPS: ÄI9 Kirjoittaminen ja nykykulttuuri) sekä luovan kirjoittamisen soveltavan kurssin. Kurssit ovat laajuudeltaan 38 tuntia. Kysy kurssien hyväksilukemisesta etukäteen lukiosi rehtorilta.

Kysy kurssien hyväksilukemisesta etukäteen lukiosi aineenopettajalta tai rehtorilta.

ÄIDINKIELI

Lukutaitojen syventäminen ÄI9 (vÄI9). Lukion syventävällä kurssilla opiskelija perehtyy kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun, median ajankohtaisaiheisiin ja nykykirjallisuuteen. Kriittinen ja kulttuurinen lukutaito syvenee ja kirjallinen ilmaisu kypsyy kohti lukion päättötason vaatimuksia.
FM Hanna Tähtinen

Luova kirjoittaminen. Soveltavalla kurssilla kehitetään omaa kaunokirjallista ilmaisua. Kurssilla saat etsiä omaa tyyliäsi, koittaa eri lajien kirjoittamista ja monipuolistaa kielenkäyttöäsi.
Luovan kirjoittamisen opettajat Eevastiina Kinnunen ja Tommi Parkko

Kesälukiossa sain kannustavaa ja rakentavaa palautetta niin ohjaajilta kuin muilta osallistujiltakin, uutta intoa ja näkökulmia kirjoittamiseen sekä hienon kokemuksen uusien ihanien ihmisten seurassa. Kesälukiossa sai myös rohkeutta lukea omia tekstejä ääneen ja heittäytyä kokeilemaan uusia asioita!
Jenna, Kirjoittajakesälukio 2016

MUU OHJELMA
Kirjan talo sijaitsee Turun keskustassa. Kurssin aikana iltaisin on varattu aikaa kirjoittamiselle, mutta luvassa on myös paljon kulttuuritoimintaa. Pääset muun muassa käymään teatterissa, osallistumaan paikalliseen kulttuuritapahtumaan, nauttimaan runoillasta ja halutessasi esittämään omia tekstejäsi kurssin päätösgaalassa.

KESÄLUKION REHTORI
Runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ja Kirjan talo

TIEDUSTELUT ja KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto@kesalukioseura.fi. Täytä sähköinen hakulomake 2.5. mennessä.

OSALLISTUMISMAKSU
Kesälukioon 31.3. mennessä hakeneille:
380 € majoituksella
180 € ilman majoitusta

Kesälukioon 31.3. jälkeen hakeneille:
400 € majoituksella
200 € ilman majoitusta

Majoittuvien hintaan sisältyy majoituksen lisäksi opetus, opetusmateriaalit, aamiainen, lounas, päiväkahvi, iltaohjelma. Huom! 1 hh:n lisä 40 €.

Ilman majoitusta hintaan sisältyy opetus, opetusmateriaalit, lounas ja päiväkahvi ja iltaohjelma.

Huom! Majoitus tapahtuu hostellimajoituksessa yhden tai kahden hengen hyteissä laivahostel Boreassa, joka sijaitsee Turun linnan lähellä ja 2 km:n päässä Kirjan talolta. Päivällinen ja iltapala eivät kuulu hintaan vaan ovat omakustanteisia. Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse.