MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN KESÄLUKIO

Lääketieteellinen ura suunnitteilla tai matemaattis-luonnontieteelliset aineet kiinnostavat? Tule opiskelemaan perinteikkääseen kesälukioon Punkaharjun luonnonkauniiseen kansallismaisemaan Pihlajaveden rannalle. Kesälukiossa voit hioa biologian, fysiikan, kemian ja matematiikan taitojasi sekä saada opinto-ohjausta jatko-opintoja varten.


 

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset, lääketieteellisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan jatko-opinnoista kiinnostuneet.

OPETUS
Kesälukio tarjoaa mahdollisuuden suorittaa lukion kemian ja biologian kolmannelle opintovuodelle sijoittuvia kursseja Bioteknologia vBI5 sekä Reaktiot ja tasapaino vKE5 sekä fysiikan kokoavan kertauksen kursseista vFY1–vFY5. Kurssit järjestetään vuoden 2003 opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Sovi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman lukiosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa.

Kurssilla on mahdollisuus tutustua lääketieteellisen alan valintakokeen tehtäviin, valmistautua tuleviin pääsykokeisiin sekä helpottaa abivuoden opintoja.

MATEMATIIKKA

Kertauskurssi vMAA. Kurssilla kerrataan ylioppilaskirjoitusten keskeisimpiä kokonaisuuksia. Pääpaino on vektoreissa, funktio-opissa ja differentiaalilaskennassa.
FM Esa Ruotsalainen

BIOLOGIA

Bioteknologia vBI5. Syventävällä kurssilla käsitellään solun hienorakennetta, geenien toimintaa, geeniteknologiaa, mikrobeja sekä bio- ja geenitekniikkaa. Kurssiin sisältyy kokeellisia tutkimuksia.
FM Kukka Aho

FYSIIKKA

Kertauskurssi vFY1–vFY5. Kurssilla kootaan yhteen fysiikan viiden ensimmäisen kurssin tiedot sekä vahvistetaan luonnonilmiöiden esittämistä matemaattisten ja graafisten menetelmien avulla. Kurssin tavoitteena on saada valmiuksia opiskeluun luonnontieteellisillä ja niitä soveltavilla aloilla.
FM Juha Kyllönen

KEMIA

Reaktiot ja tasapaino vKE5. Syventävällä kurssilla käsitellään reaktiotasapainoa, happo-emästasapainoa, liukoisuustasapainoa sekä tasapainoon liittyviä graafisia esityksiä. Kurssin tavoitteena on ymmärtää tasapainon merkitys sekä tutustua siihen teollisuuden prosesseissa ja luonnon ilmiöissä.
FM Sirja Paju

Kesälukio oli mahtava kokemus! Opettajat olivat kannustavia ja opetus oli opiskelijalähtöistä, apua sai aina kun vain pyysi. Koen kesälukion auttaneen minua opinnoissani paljon! Vaikka opiskelupäivät olivat pitkiä, niin saunaillat ja oheistoiminta pitivät tunnelman rentona. Tutustuin myös moniin
uusiin ihmisiin ympäri Suomea, ja taisipa jopa interrail-matkaseuraa tulevaksi kesäksi löytyä.
Taneli, Matemaattis-luonnontieteellinen kesälukio 2016

MUU OHJELMA
Kesälukion aikana järjestetään tutustumiskäynti Suomen metsämuseo Lustoon ja tehdään retki Savonlinnaan. Opinto-ohjaaja antaa henkilökohtaista ohjausta ja kertoo yhteisesti kesälukiolaisille lääketieteellisten alojen opiskelijavalinnasta, hakemisesta, opiskelualoista ja -paikkakunnista.

Punkaharjulla on hyvät mahdollisuudet ulkona liikkumiseen, patikointiin, ratsastukseen, lento-, sulka- ja jalkapallon pelaamiseen ja uimiseen. Asuntolassa ja opiston rannassa sijaitsevat saunat ovat opiskelijoiden käytössä. Kuntosali ja uimahalli sijaitsevat opiston välittömässä läheisyydessä.

KESÄLUKION REHTORI
FM Kukka Aho

JÄRJESTÄJÄ
Itä-Karjalan Kansanopisto, Punkaharju

HAKEMINEN JA TIEDUSTELUT
Täytä sähköinen hakulomake 30.5. mennessä tai ilmoittaudu hakulomakkeella suoraan Itä-Karjalan Kansanopistoon osoitteessa
www.ikko.fi. Tiedusteluihin vastaavat kesälukion rehtori puh. 044 277 0137, kukka.aho@gmail.com ja Itä-Karjalan Kansanopisto
puh. 015 572 11, ita-karjalan.kansanopisto@ikko.fi.

OSALLISTUMISMAKSU
500 € (sis. kolme kurssia, majoitus, aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala, opintoretki ja vapaa-ajan ohjelman)

300 € (sis. kolme kurssia, opintoretki ja vapaa-ajan ohjelma)

Ruokailumahdollisuus muualla majoittuville 120 € (sis. lounas ja välipala).

Huom! Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse. Monisteet ym. oheismateriaali ovat ilmaisia.