SALLAN KESÄLUKIO

Tule Sallaan opiskelemaan ja nauttimaan Lapin eteläosan kesäisestä luonnosta ja pohjoisen valoisuudesta! Tarjolla on kuvataidetta, biologiaa, vieraita kieliä ja ruoanlaiton kemian teemaopintokurssi. Kesälukioon osallistuu nuoria ainakin Espanjasta ja Namibiasta, joten pääset nauttimaan kansainvälisyydestä ja hiomaan englannin suullista kielitaitoasi. Myös retkiä järjestetään lähelle ja vähän kauemmas. Kesälukiolaiset majoittuvat Sallatunturilla hyvin varustetuissa mökeissä.

Lukiolaiset, lukioon siirtyvät nuoret, muut toisen asteen opiskelijat ja aikuisopiskelijat

OPETUS
Kurssit on jaettu ryhmiin A, B ja C. Voit valita korkeintaan kaksi kurssia niin, että ne ovat ERI ryhmistä. Kurssi toteutuu, jos sille ilmoittautuu vähintään kuusi opiskelijaa. A-ryhmän kurssit ovat 38 tuntia kestäviä päivälukion kursseja, B- ja C-ryhmän kurssit kestävät 30 tuntia ja niistä on mahdollista saada aikuislukion kurssisuoritus tai myös päivälukion kurssisuoritus (38 t) tekemällä itsenäisesti kurssin alussa sovittuja lisätehtäviä.

Sovi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman lukiosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa.

RYHMÄ A

KUVATAIDE

Kuvat ja kulttuurit KU1 (vKU1). Lukion pakollisella kurssilla opiskelija tutkii visuaalisen kulttuurin sisältöjä, ilmiöitä, prosesseja ja toimintatapoja. Lisäksi opiskelija opettelee käyttämään eri kuvataiteen keinoja omassa kuvailmaisussaan. Kurssilla tarkastellaan myös kuvataiteen ajankohtaisia ilmiöitä.

BIOLOGIA

Ekologia ja ympäristö BI2 (vBI3). Pakollisella kurssilla opiskelija tarkastelee ekologian perusteita ja elämän monimuotoisuutta sekä sitä uhkaavia tekijöitä. Kurssilla opiskelija ymmärtää populaatioiden, eliöyhteisöjen ja ekosysteemien rakenteiden, vuorovaikutusten ja toimintojen periaatteet. Kurssin aikana tehdään ekologiaa tai ympäristön tilaa käsittelevät pienoistutkimukset tai projektityöt.

RYHMÄ B

VENÄJÄ

Hyvää päivää, hauska tutustua VEB301 (vVEB301). Syventävällä kurssilla tutustutaan venäjän kielen asemaan maailmassa. Lisäksi opetellaan kyrilliset aakkoset ja harjoitellaan vuorovaikutusta arkielämän tilanteissa ja niissä tarvittavia viestintästrategioita sekä tärkeimpiä kohteliaisuuteen liittyviä ilmaisuja.

SUOMI TOISENA TAI VIERAANA KIELENÄ

Suomen kielen alkeet. Soveltavalla kurssilla tutustutaan suomen kielen perusteisiin, opiskellaan kielen käyttämistä jokapäiväisissä tilanteissa sekä kirjallisesti että suullisesti.

RYHMÄ C

TEEMAOPINNOT

Ruoanlaiton kemia TO1. Syventävällä kurssilla opiskelija tutustuu molekyyligastronomiaan, joka on ruoan, ruoanlaiton ja ruoasta nauttimisen luonnontieteellistä tutkimusta. Kurssilla selvitetään ruoanvalmistuksessa tapahtuvien ilmiöiden syitä ja seurauksia. Teorian ja käytännön avulla opiskelija havaitsee, että ruoanvalmistus voi olla kemialla leikittelyä.
FM Tiina Kallio

ENGLANTI

Englannin johdantokurssi lukioon siirtyville ENA00. Soveltavalla kurssilla kerrataan peruskoulun englannin oppimäärän keskeisiä asioita ja lisätään opiskelijan valmiuksia englannin opiskeluun lukiossa. Kurssin aihepiireinä on nuorten maailma ja ajankohtaiset asiat. Kurssilla kerrataan aikamuodot, konditionaali, passiivi, epäsuora kerronta sekä sanajärjestys.
FM Jenni Naapanki

MUU OHJELMA
Kesälukion hintaan kuuluu retki Sallatunturin huipulle. Lisäksi patikoimme yhdessä Pienen Karhunkierroksen. Liikuntakeskuksessa voi harrastaa pallopelejä, ja lähimaastoissa on mahdollisuuksia omatoimiseen retkeilyyn. Maksullinen retki järjestetään Rovaniemelle. Retken hinta riippuu osallistujamäärästä.

JÄRJESTÄJÄT
Sallan lukio ja Sallan kansalaisopisto

KESÄLUKION REHTORI
Sivistystoimenjohtaja Marja Myllykangas

TIEDUSTELUT JA KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Lisätietoja antaa Sirkka Takkunen, puh. 040 125 7035, sirkka.takkunen@salla.fi.
Täytä sähköinen hakulomake 18.5. mennessä tai lähetä tiedot sähköpostitse Sirkka Takkuselle. 3.6.–19.6. tehdyistä peruutuksista veloitetaan 100 euroa. 20.6. alkaen tehdyistä peruutuksista veloitetaan puolet osallistumismaksusta.

OSALLISTUMISMAKSU

täysihoito ja 1 kurssi  415 euroa
täysihoito ja 2 kurssia 470 euroa

Osallistumismaksut ilman majoitusta ja ruokailuja:

1 kurssi 70 euroa
2 kurssia 140 euroa