SUOMEN KIELEN JA KULTTUURIN KESÄLUKIO

Haluatko kehittää suomen kielen taitoasi?
Onko sinulla suomalaiset sukujuuret?
Suunnitteletko paluumuuttoa Suomeen tai oletko vasta muuttanut?
Haluaisitko opiskella ja asua Suomessa?
Mietitkö, miten toimitaan suomeksi eri tilanteissa vuoden 2017 Suomessa?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on juuri sinulle!

Kesälukiossa opiskellaan suomen kieltä, historiaa ja kulttuuria. Lisäksi tutustutaan arkielämään ja opiskelumahdollisuuksiin Suomessa. Kurssilla tavataan uusia ihmisiä, retkeillään, liikutaan ja pelataan vehreässä Kanta-Hämeessä.

15-18-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneet suomen kielestä ja kulttuurista tai opiskelusta Suomessa.

OPETUS
Suomen kielen ja kulttuurin opetusta on viisi tuntia päivässä. Opetus soveltuu eritasoisille suomen kielen opiskelijoille.

SUOMI TOISENA KIELENÄ

Oppitunneilla käsitellään osallistujien kielitaidon mukaisia sisältöjä, liikkeelle lähdetään alkeista. Keskeistä on toimiminen suomen kielellä. Osallistujan sanasto karttuu, peruskielioppi vahvistuu ja suomenkielinen ilmaisu vahvistuu. Harjoituksissa painottuvat jokapäiväisessä elämässä tarvittava sanasto ja rakenteet siitä näkökulmasta, mikä opiskelijalle on tärkeää ja mielenkiintoista.

HISTORIA, YHTEISKUNTA JA KULTTUURI

Kesälukiossa tutustutaan Suomen historiaan sekä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

MUU OHJELMA
Kiipulan koulutuskeskuksen erilaiset oppimisympäristöt sekä liikunta- ja vapaa-ajanviettopaikat mahdollistavat monipuolisen, luovan ja toiminnallisen kesälukion toteuttamisen.

Suomen kielen opetuksen lisäksi joka päivä on 4-5 tuntia ohjattua toimintaa: työpajoja, luonnossa liikkumista, sisä- ja ulkopelejä, kesäisiä perinneherkkuja ynnä muuta.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura

KESÄLUKION REHTORI
FM Titta Hänninen

KURSSIPAIKKA
Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, Turenki

TIEDUSTELUT
Kesälukioseura ry, puh. +358 9 686 0770, toimisto@kesalukioseura.fi

Täytä 3.5. mennessä sähköinen lomakeVapaita paikkoja voi kysyä kesälukion alkamiseen saakka.

OSALLISTUMISMAKSU
380 € kesälukioon 3.4. mennessä hakeneille.
400 € kesälukioon 3.4. jälkeen hakeneille.
Hintaan sisältyy opetus, oppimateriaali, majoitus 2–3 hengen huoneissa ja ylläpito sekä vapaa-ajan ohjelma.