TUUSULANJÄRVEN KESÄLUKIO

Tuusulanjärven kesälukiossa voit hioa osaamistasi ylioppilaskirjoituksiin ja kerrata lukion keskeisiä asiasisältöjä. Voit myös suorittaa yksittäisiä lukiokursseja kanssamme. Kesälukio järjestetään Tuusulanjärven rannalla, Järvenpäässä, Seurakuntaopiston idyllisellä kampuksella.


 

KOHDERYHMÄ
Lukiolaiset

OPETUS
Voit valita lukujärjestyksestä itsellesi 1–3 mielekästä kurssia. Kurssi toteutuu, mikäli sillä on vähintään 10 osallistujaa. Kurssien laajuus on 38 tuntia.

Huom! Sovi kurssien hyväksilukemisesta etukäteen oman lukiosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa.

RUOTSI (B1-KIELI)

Minun ruotsini RUB11 (vRUB1). Lukion pakollisella kurssilla syvennetään vuorovaikutustaitoja eri tilanteissa, esimerkiksi matkailuun ja arkielämään liittyen. Kurssilla kartoitetaan opiskelijan ruotsin kielen osaamista ja kehittämisen kohteita. Lisäksi opiskelijat pohtivat ruotsin kielen merkitystä itselleen nyt ja tulevaisuudessa. Kurssilla korostuu erityisesti suullisen kielitaidon harjoittaminen. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Laura Saukkoriipi

Hyvinvointi ja ihmissuhteet RUB12 (vRUB2). Lukion pakollisen kurssin aihepiireinä ovat ihmissuhteet ja hyvinvointi. Kurssilla harjoitellaan ilmaisemaan mielipiteitä ja selviytymään arkipäivän keskusteluista ruotsiksi sekä käyttämään eri viestintäkanavia. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Milja Laari

Kulttuuri ja mediat RUB13 (vRUB3). Lukion pakollisella kurssilla aihepiireinä ovat suomenruotsalaisuus, pohjoismaiset kulttuurit sekä eri mediat. Kurssilla syvennetään monilukutaitoa ja opetellaan kirjoittamaan erilaisia tekstejä. Lisäksi tehdään luetunymmärtämisharjoituksia. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Laura Saukkoriipi

Monenlaiset elinympäristömme RUB14 (vRUB4). Lukion pakollisella kurssilla käsitellään monikulttuurista elinympäristöämme sekä yhteiskunnan ajankohtaisia ilmiöitä. Kurssilla syvennetään tekstien tuottamis- ja tulkintataitoa. Oppikirja: Precis 4. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Ulla Voutilainen

ENGLANTI (A-KIELI)

Abikurssi. Soveltavalla kurssilla kerrataan lukion oppimäärän keskeisiä sisältöjä ja valmentaudutaan ylioppilaskirjoituksiin.
HuK Jenni Päkkilä

Kurssien 1–3 kertaus. Soveltavalla kurssilla vahvistetaan kielen rakenteiden ja sanaston hallintaa kertaamalla lukion kurssien 1., 2. ja 3. sisältöjä. Kurssit perustuvat v. 2015 opetussuunnitelmaan.
HuK Jenni Päkkilä

Lukioenglannin perusteet. Soveltavalla kurssilla keskitytään lukiolaisen englannin kielen perustaitojen parempaan hallintaan.
FM Anna Pekonen

Kesälukiossa sai rauhassa kerrata ja käydä läpi asioita, jotka olivat lukion kursseilla jääneet itselle epäselviksi. Uusista tuttavuuksista muodostui nopeasti tiivis ryhmä, jossa toisia kannustettiin ja autettiin. Vapaaehtoiset vapaa-ajan aktiviteetit toivat mukavaa vaihtelua opiskeluun!
Laura, Tuusulanjärven kesälukio 2016

Kesälukiossa oli ihan huippua. Sain tutustua moniin ihmisiin eri puolelta Suomea ja sain uusia kavereita, joiden kanssa olen edelleen tekemisissä. Vaikka oppitunnit olivat pitkiä, opiskelu ei kuitenkaan tuntunut raskaalta. Vapaa-ajan toiminta oli tosi kivaa, eikä ollut yhtään tylsää hetkeä. Kaksi viikkoa meni harmittavan nopeasti, olisin voinut olla pidempääkin. Suosittelen kaikille kesälukioon menemistä, koska sieltä saa kurssien lisäksi uusia kokemuksia ja kesälomalle tekemistä.
Ella, Tuusulanjärven kesälukio 2016

Mielestäni kesälukiosta oli todella paljon hyötyä ajatellen syksyn ylioppilaskirjoituksiani. Olin kesälukiossa abikursseilla, ja niistä oli erittäin suuri apu minulle kirjoituksia ajatellen. Sain todella paljon materiaalia, joista itse opiskella kotona. Opettajat olivat ystävällisiä sekä hyvin avuliaita ja aika kului nopeasti opiskellessa. Kesälukio oli todella hyödyllinen aloitus kesälomalle. Suosittelen kesälukiota kaikille, jotka haluavat opiskella kesällä ahkerasti ja saada mahdollisesti viimeisiä vinkkejä sekä neuvoja syksyn kirjoituksiin!
Linda, Tuusulanjärven kesälukio 2016

Kesälukiossa oli aivan parasta ja suosittelen sitä kaikille, jotka tykkäävät opiskella tai jotka esimerkiksi haluavat kokea kesällä jotain erilaista. Itse menin kesälukioon, koska halusin parantaa ruotsin kielen taitojani ja koska minulla ei ollut kesällä muuta tekemistä ja halusin pois maalta. Olin käynyt jo RUB2 kurssin mutta halusin uusia sen kesälukiossa, jotta oppisin ruotsia paremmin. Niin kävi, että nykyään saan täysiä pisteitä ruotsin kursseista, kun opin oppimaan kesälukiossa.
Sain myös paljon kavereita. Ensimmäisestä päivästä lähtien aloin jutella kaikille. Jo yhden päivän jälkeen minulla oli kaikkien Tuusulanjärven kesälukiossa majoittuneiden numerot, jotta voisimme tutustua ja mennä yhdessä pelailemaan vapaa-ajalla. Näin myös teimme ja olimme kaikki yksi yhteinen kokonaisuus, eikä meistä kukaan jäänyt yksin. Sain kesälukiosta myös pari hyvää sydänystävää, joista toista olen jo muutaman kerran nähnyt, vaikka asummekin aika pitkän matkan päässä toisistamme. Aion mennä ensi kesänäkin kesälukioon, ehkäpä jopa ulkomaille! 🙂
Suvi, Tuusulanjärven kesälukio 2016

MATEMATIIKKA (LYHYT)

Abikurssi. Soveltavalla kurssilla käydään läpi lyhyen matematiikan pakollisten kurssien sisällöt. Tarkoituksena on tutustua vanhoihin yo-koekysymyksiin ja sitä kautta valmentaa opiskelijat omiin ylioppilaskirjoituksiinsa.
FM Suvi Muotka

Matemaattisia malleja MAB4 (vMAB3). Lukion pakollisella kurssilla tutkitaan matemaattisia riippuvaisuuksia kuvaajien ja funktioiden välillä. Kurssin keskeisiin sisältöihin kuuluvat lineaarisen ja eksponentiaalisen mallin soveltaminen, potenssiyhtälön ratkaiseminen, eksponenttiyhtälön ratkaiseminen logaritmin avulla sekä lukujonot matemaattisina malleina. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Suvi Muotka

Tilastot ja todennäköisyys MAB5 (vMAB5). Lukion pakollisella kurssilla tavoitteena on tulkita tilastoja ja hallita todennäköisyyslaskennan perusasiat. Kurssin keskeisiin sisältöihin kuuluvat jatkuvien ja diskreettien tilastollisten jakaumien tunnuslukujen määrittäminen, regression ja korrelaation käsitteet, kombinatoriikkaa, todennäköisyyden käsite ja todennäköisyyden laskulakien ja niitä havainnollistavien mallien käyttö. Kurssi perustuu v. 2015 opetussuunnitelmaan.
FM Suvi Muotka

MUU OHJELMA
Kesälukion täysihoitohintaan kuuluvat:

  1. Retki lähialueen kulttuurikohteisiin (Ainola ja Halosenniemi)
  2. Retki Suomenlinnaan
  3. Pelejä yms. ohjattua toimintaa
  4. Saunominen ja uiminen

Kiinnostuneille järjestetään opinto-ohjausta kesälukion aikana. Sauna lämpiää useana iltana täysihoitolaisten iloksi, ja saunarannassa on myös nuotiopaikka. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen (uinti, melonta, soutu ja kuntosali). Lisäksi kävelymatkan päässä ovat monet Tuusulanjärven kulttuurikohteet, kuten Sibeliuksen Ainola sekä Halosenniemi ja Järvenpään keskusta.

JÄRJESTÄJÄ
Seurakuntaopisto

KESÄLUKION REHTORI
Koulutuspäällikkö Frans Winstén

TIEDUSTELUT
Koulutussihteeri Nina Penttinen puh. 044 358 9040, koulutukset(at)seurakuntaopisto.fi, www.seurakuntaopisto.fi

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä sähköinen lomake 7.5. mennessä. Kesälukioon voi hakea vielä hakuajan päättymisen jälkeenkin. Mikäli haet kesälukioon 7.5. jälkeen, tiedustele vapaita paikkoja Seurakuntaopistosta sähköpostitse
(koulutukset(at)seurakuntaopisto.fi) tai puhelimitse (044 358 9040).  Viimeinen peruutuspäivä ilman 60 € peruutusmaksua on 19.5. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 60 € toimistokuluja, myös sairastapauksissa. Peruuttamatta poisjäämisestä veloitamme koko kurssimaksun.

HUOM! Ilmoittautuminen Tuusulanjärven kesälukioon vain Seurakuntaopiston oman sähköisen lomakkeen kautta.

OSALLISTUMISMAKSU
495 € täysihoidolla (sis. 1–3 kurssin opetus,
majoitus, ateriat, ohjelma)
290 € ilman täysihoitoa (sis. kolmen kurssin opetus)
230 € ilman täysihoitoa (sis. kahden kurssin opetus)
170 € ilman täysihoitoa (sis. yhden kurssin opetus)

Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse.