Tyttöjen kesälukio

TYTTÖJEN KESÄLUKIO

Tyttöjen kesken! Tervetuloa suunnittelemaan omaa koulutuspolkuasi ja rakentamaan unelmaa tulevaisuudestasi Tyttöjen kesälukioon. Kesälukiossa saat tukea siihen, miten edetä oman opinpolkusi suunnittelussa ja vinkkejä, mistä hakea tietoa jatkossa. Kurssin aikana pohditaan myös elämää kahden kulttuurin välissä. Opetus on jaettu kaikille yhteiseen ja ryhmäkohtaiseen opetukseen. Yhteinen opetus kesälukiossa on suomeksi, yksilö- ja ryhmäohjaus omalla äidinkielellä.

Kesälukion aikana pääset tutustumaan suomalaiseen työelämään ja koulutusjärjestelmään käytännönläheisesti työpaikkavierailujen ja eri alojen ammattilaisten avulla. Opinto-ohjaajan, työpajaohjaajien sekä omakielisten ohjaajien kanssa suunnittelet itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Lisäksi pääset osaksi mentoriryhmää, joka tukee sinua suunnitelmissasi myös kesälukion jälkeen.

Tyttöjen kesälukio järjestetään kauniissa kartanomiljöössä Eurajoella.


 

KOHDERYHMÄ
15 vuotta täyttäneet somalialaiset, afganistanilaiset, arabi- ja kurditytöt

OHJELMA

OPINTO-OHJAUS

Yksilö- ja ryhmäohjauksessa saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja eri ammateista. Lisäksi saat tukea kiinnostuksenkohteittesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja oman opintopolkusi suunnitteluun.
Opinto-ohjaajat

MINÄ-PAJA™

Työpajatoiminnassa pääset pohtimaan omaan identiteettiin ja kotoutumisprosessiin liittyviä kysymyksiä toiminnallisin ja luovin menetelmin.
Minä-pajaohjaaja

SUOMEN KIELEN OPETUS

Opiskelet viikon aikana suomen kieltä paitsi opetustuokioissa myös toiminnallisesti osana työpajoja ja muuta kesälukion ohjelmaa.
Suomen kielen opettaja

OMAKIELINEN MENTOROINTI

Kesälukiossa tukenasi on omakielinen ryhmänohjaaja, mentori. Kesälukion aikana sinulle laaditaan mentorointisuunnitelma ja pääset osaksi mentoriryhmää, joka ohjaa ja tukee sinua myös kesälukion jälkeen.
Omakieliset mentorit

OHJATTU VAPAA-AJAN OHJELMA

Kesälukio sisältää myös liikuntaa, pelejä, taidetyöpajoja ja retkiä eri kohteisiin.

JÄRJESTÄJÄ
Kesälukioseura ry

KURSSIPAIKKA
Eurajoen kristillinen opisto,Eurajoki

TIEDUSTELUT
Kesälukioseura ry, puh. 09-686 0770, toimisto@kesalukioseura.fi.

KESÄLUKIOON HAKEMINEN
Täytä sähköinen hakulomake (siirryt kesalukioseura.fi-sivuston hakulomakkeelle) 29.5. mennessä tai lähetä osoitteella Kesälukioseura, Mariankatu 7 C 1, 00170. Hakulomakkeita voit myös tilata osoitteesta toimisto@kesalukio.fi.

OSALLISTUMISMAKSU
75 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket)

Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Turusta kurssipaikalle Eurajoelle. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Turkuun.

Tyttöjen kesälukio on osa STEA:n Paikka auki -avustusohjelmaa.