Kysy meiltä, me vastaamme!

Koska ensi kesän kesälukio-ohjelma ilmestyy? Kesän 2017 ohjelma päivitetään kotisivuillemme 24. tammikuuta. Voit jo nyt selata kesälukioesitettä sähköisesti täällä. Haku kesälukiohin alkaa myös sivuillamme 24.1. klo 12.

Mistä saan lisätietoja ensi kesän kesälukioista? Voit pyytää lisätietoja lähettämällä viestin chat-palveluumme (oranssi puhekupla sivun alareunassa) tai Facebookiin.  Lisäksi voit tilata Kesälukiot 2017 -esitettä Kesälukioseurasta. Katso: Esitetilauslomake.

Seuran yhteystiedot:
Kesälukioseura
Mariankatu 7 C 1
puh. 09 686 0770 (tiedustelut, toimisto)
toimisto (at) kesalukioseura.fi
www.kesalukioseura.fi

Mikä Kesälukioseura on? Kesälukioseura on toiminut kesälukioiden keskusjärjestönä vuodesta 1965. Se on poliittisesti sitoutumaton, aatteellinen järjestö, jonka jäsenenä on 15 opettaja-, opiskelija-, nuoriso- ja sivistysjärjestöä. Kesälukioiden lisäksi se järjestää oman äidinkielen kursseja Suomessa asuville pakolaislapsille ja -nuorille. Seura saa toiminta-avustusta opetusministeriöltä ja Raha-automaattiyhdistykseltä. Katso lisätietoja Kesälukioseuran nettisivuilta osoitteesta www.kesalukioseura.fi. Tutustu järjestön 50-vuotishistoriikkiin täältä.

Voiko kesälukiossa suorittaa lukion kursseja? Kyllä voi. Voit suorittaa kesälukioissa pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja 21 eri aineessa.

Miten kesälukio-opinnot luetaan hyväksi omassa koulussa? Neuvottele asiasta etukäteen oman opinahjosi rehtorin tai aineenopettajan kanssa. Saat kesälukion päätyttyä todistuksen kurssisuorituksistasi. Katso: opiskelu kesälukiossa

Missä kesälukioita järjestetään? Suomessa ja ulkomailla, kesällä 2017 neljässä eri maassa. Katso: Kesälukiot

Järjestetäänkö pääkaupunkiseudulla kesälukiota? Kyllä, Helsingissä, Nurmijärvellä ja Järvenpäässä. Katso: Kesälukiot.

Milloin kesälukioihin ilmoittaudutaan? Hakuajat vaihtelevat kesälukioittain tammi–kesäkuun välisenä aikana. Eri lukioissa on eri ilmoittautumisaika, joten on syytä olla tarkkana. Katso: Kesälukiot

Kuinka kauan kesälukio kestää? Kesälukiot ovat 1–2 viikon mittaisia.

Mitä kesälukio-opiskelu maksaa ja mitä hinta sisältää? Kotimaassa järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksut vaihtelevat kesälukion pituudesta ja ohjelmasta riippuen. Hintataso on keskimäärin noin 390–500 €. Hintaan kuuluvat majoitus, ruokailut, opetus, opetusmateriaali ja retket. Ulkomailla järjestettävien kesälukioiden osallistumismaksu sisältää lisäksi edestakaisen ryhmämatkan kustannukset Helsingistä kohteeseen. Huomioi, että joissakin kesälukioissa on edullisempi hinta, mikäli haet tiettyyn ajankohtaan mennessä!

Mitkä kesälukiot soveltuvat ulkosuomalaisille tai paluumuuttajille?
Suomi toisena kielenä opintoja tarjotaan kesällä 2017 seuraavissa kesälukioissa: Sallan kesälukio, Kielisolahdus-kesälukio, Liikunta- ja urheilukesälukio sekä Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio. Ulkosuomalaiset ja paluumuuttajat voivat myös osallistua muiden kesälukioiden kursseille ja syventää osaamistaan eri aineissa.